Plaatsen van foto’s op de site


Hoe foto’s plaatsen op deze site:

Ik ga er van uit dat je een inlog-code hebt, zo niet dan heeft het geen zin om verder te lezen 🙂

In je browser, ga naar http://www.fotosjors.eu
Je ziet dan het volgende:

toevoegen nieuwe album

toevoegen nieuwe album

Daar staat tussen een aantal andere links, o.a. “+ Nieuw”. Klik hier op.

Je krijgt dan een pull-down menu te zien met diverse opties. Kies hier voor de optie ‘Fotoalbum’.

post scherm

post scherm

In de bovenste balk vul je het onderwerp in. Bijvoorbeeld: “06-07-2013 Erasmus Tour Rotterdam”, en vul in het tweede veld een korte begeleidende tekst in. Probeer het een eigen verhaaltje te maken. Niet te lang.

Uploaden foto's

Verder naar onderen zie je dan de rode ‘Upload a file’ button. Dit is de button die we nodig hebben 🙂 Dus klik hier op. Dit opent een scherm op je eigen computer. Zoek eventjes naar de plek waar je foto’s staan.  Als je daar eenmaal bent aangekomen, kan je de foto’s selecteren.

Bestanden selecteren. Image© http://s3browser.com/

Bestanden selecteren.
© http://s3browser.com/

Ik ga er van uit dat je weet hoe je (meerdere) bestanden kunt selecteren in Windows. Kies er niet te veel in een keer uit. Zelf doe ik er tussen de 50 – 100 in één keer. Maak de bestanden ook niet te groot. Hier kies ik voor maximaal 1024 x 768. Grotere bestanden doen er namelijk heel lang over om te uploaden, en kunnen zelfs de server ontregelen.

Als je eenmaal klaar bent, klik dan op de button publiceren.

Eindelijk publiceren

Eindelijk publiceren

En dan is het nu tijd om even rustig te wachtten. Soms is het namelijk erg veel werk om de foto’s up te loaden, en krijg je een foutmelding. Niets van aan trekken, en gewoon op F5 klikken en wachtten. dan weer F5 klikken stuk of 5 x, en de foto’s staan er gewoon . Indien niet, dan een mailtje naar Sjors sturen, die kijk in de Media. daar staat alle foto’s.

Comments are closed.