15-02-2015 – Benefietdienst met het IJE-koor en Sparkling Voices in de Dorpskerk Poortugaal

Foto’s: Sjors

Op zondag 15 februari 2015. werd medewerking verleend aan een bijzondere benefietdienst, waarvan de opbrengst geheel ten goede is gekomen aan de stichting Stick2Uganda!. Namens deze stichting zijn gemeenteleden uit kerken in zowel Rhoon als Poortugaal enkele jaren geleden op reis geweest naar Uganda om daar ontwikkelingswerk te doen. Het doel van de stichting is om de zelfredzaamheid van mensen in Uganda te bevorderen, kennis over te dragen en bovenal mensen te steunen in het opbouwen en verder uitbouwen van hun eigen bestaan in Uganda.

Floor van der Kemp (man van sopraan Trudi) heeft met een aantal anderen deze stichting opgericht en meerdere mensen uit de gemeente zijn actief betrokken geraakt bij deze bijzondere stichting. Tijdens deze dienst werd hier uiteraard het nodige over verteld worden, ondersteund door beelden.

Aan de benefietdienst werkte Erwin de Jong mee als spreker en was er een unieke muzikale samenwerking tussen het I.J.E. koor onder leiding van Theo Barendrecht en Sparkling Voices onder leiding van Warner Fokkens. Beide koren zongen individueel en gezamenlijk brachten ze een drietal liederen ten gehore. De koor en samenzang werd begeleid door organist Sander van der Kaaij, Joke Meijboom en de I.J.E. band. Uiteraard kwam de collecte geheel ten goede aan de stichting Stick2Uganda.

kijk hier ook naar film van De Heer der Heren en Safe Forever

Geef een reactie